AutoCAD Programı ve En İyi AutoCAD Kursu

Vektörel Bilişim eğitim merkezimizde alanında uzman Autodesk yetkili eğitmenlerden en uygun Autocad Kursu Fiyatına eğitim alabilirsiniz.


Zihninizde çok farklı ve zengin tasarımlar canlandırıyor ancak bu tasarımları isteğiniz gibi oluşturamıyor musunuz? Sizi sınırlandıran, yaratıcılığınızın önüne geçen yazılımlarla istediğiniz yere varamıyorsanız AutoCAD yazılımıyla tanışmanın ve bu alanda alacağınız eğitimle hayallerinizi gerçekleştirmenin, yeni iş alanlarına açılmanın ve meslek hayatınızdaki başarılarınızı ileriye taşımanın tam zamanı!

AutoCAD Nedir?

Teknoloji dünyasına 1980'li yıllarda katılan ve vektör tabanlı ilk çizim programı olma özelliği taşıyan AutoCAD, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Autodesk firması tarafından geliştirilmiştir. Yıllar içinde çeşitli sürümlerle değişip gelişerek görsel çizim alanında birçok sektörde kullanılan vazgeçilmez yazılımlardan biri hâline gelmiştir. AutoLISP ve Visual Basic programlama dillerini desteklemesi ve Microsoft Windows, MAC OS X, iOS ve Android işletim sistemlerinde çalışma avantajı sağlaması bu yazılımı bir adım öne taşımıştır. AutoCAD programının dosya formatı drawing (çizim) kelimesinin kısaltması olan DGW'dir ve "Computer Aided Design"  CAD programının açılımı olarak bilinmektedir.


Yenidünya düzeni ile birlikte her alanda gelişim ve değişim yaşanırken bilgisayar teknolojilerine de her geçen gün yenileri eklenmeye devam etmektedir. Kullanıcılarına çeşitli kolaylıklar sağlayan yeni yazılımlarla iki boyutlu ve üç boyutlu çizimler artık kolaylıkla yapılabilmektedir. Tasarımcılar, mühendisler, mimarlar, teknikerler, tesisatçılar, haritacılıkla uğraşanlar dahası görsel çizim alanında çalışma yapan çoğu insan tarafından son yıllarda kullanılan en önemli yazılımlardan biri olan AutoCAD'in bu meslek alanlarında bu kadar talep edilmesinin birçok nedeni bulunmaktadır.


AutoCAD ile gerçekleştirilen çizimlerin bağımsız çözünürlüğe sahip olması, bu yazılımı cazip kılan özelliklerden sadece birisidir. Çizimlerin boyutlarını görüntü kalitesini etkilemeden değiştirme imkânı sağlaması, kullanıcıya tanıdığı esneklik, tasarımların kişiye özgü özelleştirilebilmesi AutoCAD yazılımını diğer yazılımlar içinde ön sıralara taşımaktadır. Çizimlerin büyütülüp küçültüldüğünde çözünürlüklerinin bozulmaması, kullanıcısına çizmek istediği görseli istediği gibi tasarlama özgürlüğü sağlamaktadır.


Özel sürümleriyle farklı alanlardaki meslek gruplarına yönelik özellikleriyle de dikkat çeken AutoCAD, bir inşaat mühendisine üzerinde çalıştığı yapıyı daha inşa etmeden görme şansı sunarken; bir tasarımcıya üreteceği ürünü en ince ayrıntısına kadar inceleme olanağı vermektedir. Yine benzer biçimde bir mobilya ustasının üreteceği ürünü tüm detaylarıyla değerlendirmesine olanak verirken; bir elektrik tesisatçısının projesinde, projedeki olası tehlikeleri ortadan kaldırmak adına simülatör olarak görev yapabilmektedir. Bu sayede ortaya çıkacak ürün ve yapıların hata oranlarının en aza inmesi sağlanarak kusursuz ve risk unsurları az üretimler oluşturulmaktadır. Hem zaman bakımından hem de maddi anlamda kazanç elde edilmesi program kullanıcısının başarı hanesine artı puan olarak yazılmaktadır. Ayrıca bu şekilde tehlike arz edebilecek durumları ortaya çıkmadan engelleyerek de maddi zararlardan ve insan sağlığına etki edebilecek olumsuzluklardan kaçınılması sağlanabilmektedir.


Kâğıda yapılan çizimlerdeki sınırsızlığın ve esnekliğin konforuna, bilgisayarda yapılan çizimlerde de ulaşabilmek AutoCAD yazılımını birçok sektörde aranılan bir program hâline getirmiştir. Tüm dünyada görsel tasarım, mekanik, tesisat, peyzaj, inşaat, haritalama gibi hizmet alanlarında yıllardır aktif olarak kullanılan ve her geçen gün kullanıcı sayısını arttırmaya devam eden AutoCAD'in Türkçe başta olmak üzere birçok dil versiyonuna sahip olması da bu kadar talep görmesinde etkili olmuştur. AutoCAD, kullanıcısına yapılan çizimleri daha sonra revize etme imkânı da tanımakta ve tasarımları gerçeğe dönüşmeden evvel görme şansı sunmaktadır.


Son yıllarda büyük ve kurumsal şirketlerin eleman ihtiyacını karşılamak için açtıkları ilanlarda özellikle bilgisayar teknolojileri ile yakından ilgili insanları talep ettikleri, bu insanlar içinde ise AutoCAD programına hâkim olan kişileri öncelikli olarak tercih ettikleri bilinmektedir. Bu yazılımın büyük ve köklü şirketler tarafından bu kadar talep edilmesinin nedenleri arasında birçok madde saymak mümkündür. Vektörel çizim aracı olarak kullanışlı olması, özelleştirilebilen araç çubuklarıyla emsal yazılımlardan ayrılması,  çizimlerinizi 2 boyutlu oluşturabildiğiniz gibi 2 boyutlu oluşturduğunuz bir çizimi 3 boyutlu hâle getirebilmenize imkân sağlaması, pratik çizim teknikleri ve özgün çizim yapabilmenizin önüne geçen sınırlılıkları esnek tutması gibi fazlaca neden bulunmaktadır.


Meslek hayatınızda bilgisayar destekli çizim programlarını sıkça kullanıyorsanız ya da çizim yeteneğinizi geliştirerek farklı iş alanlarında şansınızı denemek istiyorsanız Vektörel Bilişim AutoCAD Kursu'na kayıt yaptırarak AutoCAD'in büyülü dünyasına adım atabilirsiniz.

Neden Vektörel Bilişim AutoCAD Kursu'nu Tercih Etmeliyim?

Vektörel Bilişim Türkiye'nin en kaliteli bilgisayar eğitim merkezidir. Autodesk'in uluslararasında eğitim için yetki verdiği kurumlardan biri olan eğitim merkezimizde alana hâkim, yeterli bilgi ve donanıma sahip Autodesk yetkili eğitmenlerden eğitim alırsınız.  AutoCAD ile ilgili tüm bilgileri öğrenebilir, özelleştirilebilen araç çubuklarıyla özgür çizimler yapabilir ve dar kalıplardan sıyrılarak yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz.


Eğitim merkezimizde AutoCAD kurs fiyatları piyasadaki eğitim merkezleri arasında en uygun ücret tarifesine sahiptir.  AutoCAD eğitim süresi 64 saat olup kurumumuzda hibrit eğitim (online +yüz yüze eğitim bir arada) modeli uygulanmaktadır. Derslerimizin video kaydı alınarak ders tekrarları yapabilme imkânı ve derslere katılamayan kursiyerlerin kendilerine uygun saatlerde ilgili derslere tekrar ulaşımı sağlanmaktadır. Yoğun bir çalışma temposuna sahip ve kendinizi geliştirmek için yeterli zamanı bulamıyorsanız kurumumuzun sunduğu bu fırsattan faydalanabilir, eğitim saatlerinizi kendiniz belirleyebilirsiniz.


Eğitimi başarı ile tamamladığınızda MEB onaylı 2D Çizim Sertifikası ve Uluslararası AutoCAD Certified Professional Sertifikasına sahip olursunuz. Kurumumuz AutoCAD eğitimlerinde proje tabanlı tam öğrenme modeli uygular. Tüm kursiyerlerimize ücretsiz eğitim tekrarı garantisi veren eğitim merkezimiz ayrıca kursiyerlerine iş imkânı da sağlayabilmektedir.