Revit Programını En İyi Öğreten Revit Kursu

Vektörel Bilişim Türkiye’deki en iyi autocad kursu veren eğitim kurumları arasındadır. Bu iddiasını Revit Kursu için de göstermiştir. Özellikle Autodesk yetkili eğitmenlerinin olması Revit Kursu içinde bu başarıyı getirmektedir.


Revit, mimari tasarım, MEP  (mekanik, elektrik ve sıhhi tesisat), yapısal mühendislik ve inşaat özellikleri ile Bina Bilgisi Modellemesi için oluşturulmuş bilgisayar yazılımıdır.  Daha verimli ve uygun maliyetli projeler sağlar. Revit BIM ( building ınformation modeling)  yapı bilgi sistemidir. Tasarımın yapım, yönetim vb tüm verilerinin kaydedildiği ve birbirine bağlandığı 3 boyutlu bilgi modelidir. Autodesk revit; inşaat mühendisleri, mimarlar, tasarımcılar ile elektrik, mekanik ve sıhhi tesisat ile uğraşan mühendisler tarafından sıkça kullanılır. Revit, bilgisayar destekli taslak hazırlama (CAD) yerine BIM’i kullanarak, karmaşık yapı yapılarının kısa sürede doğru bir şekilde tasarlanıp belgelenmesine olanak tanıyan akıllı modellerdeki dinamik bilgileri kaldırabilir. Revit ile oluşturulan her akıllı model, bütün bir projeyi temsil eder ve tek bir veri tabanı dosyasında saklanır.
Revit programı kütüphane üzerinde çalışan programdır. Daha önce mimarlık ofislerinde AutoCAD kullanırken artık çoğu mimarlık ofisinde revit kullanılıyor. Bunun temel sebebi revitin çizim esnasında gerçek hayata daha benzer bloklar kullanması ve hazır şablonlar bulundurmasıdır. CAD  programında  proje 2D boyutlu çalışıldıysa 3D ile yeniden oluşturmak gerekiyor. Ama revit programında 3d boyutlu gerçek ölçüleri olan elemanlar ile çalışıldığı için projeniz hem iki boyutlu hem de üç boyutlu çalışır. CAD programlarında her aşamada kullanıcı tarafından hazırlanan tasarımın aksine Revit programı ile tek noktadan girilen değerler ile pek çok türde çıktı alınabilir.

Revit’in Avantajları

  • Revit'in çalışma mantığı çizgiler üzerine değil daha çok kütüphane üzerine kurgulanıyor olmasıdır. Bu yüzden hata payı sıfıra yakındır.
  • Maliyet hesabını yapar.
  • Aynı anda birden çok kullanıcıya proje üzerinde çalışma izni verir.
  • Revitte hazır şablon ve kalıplar mevcuttur. Bu yüzden zamandan tasarruf sağlar.
  • 2D dijital resimlerin yanı sıra 3D bir yazılım modellemesi imkanı sunar.
  • Tek dosyada bütün verileri depolar.
  • Yapılan bütün hesap ve analizler revit üzerinden yapılır.
  • Revit kullanıldığı takdirde farklı program veya yazılıma ihtiyaç duyulmaz.

Revit eğitimine arayüz tasarımı ile başlanır. Yani revit tarafından arayüzün kişiye özelleştirilmesiyle başlanır. Revit eğitiminde yapı elemanlarının oluşturulması, arazi modelleme, render oluşturma, kütle modelleme, taşıyıcı sistem elemanlarının oluşturulması, mahalle ve dış mekan düzenlemesi, pafta ayarları hazırlanan revit çizimlerini değişik formatlara çevirebilme tekniklerini öğrenebileceksiniz.
Eğitim konuları içinde duvar modelleme ve çizimi, kapı ve pencereler, 3 boyutlu görseller, zemin, tavan  planları, çatılar ele alınarak işlenmektedir.
Yapı bilgi sistemi sayesinde proje ile ilgili belge ve bilgilere otomatik olarak ulaşılabilir. Metraj listeleri, kesitler, görünüşler, paftalar gibi ögeleri, hızlı ve pratik bir şekilde bu programla yapabilirsiniz. Tasarım ve tasarıma bağlı bilgilerin aynı veri tabanından kontrol edilebildiği için, program üzerinde yaptığınız bir değişiklik tüm tasarımda otomatik bir şekilde değiştirebiliyor. Bu sayede değiştirdiğiniz bölümle ilgili ilişkiler bozulmadan kolay ve hızlı bir şekilde tasarım üzerinde değişiklik yapabilirsiniz.
Revit programı kullanıcıların yükünü hafifletmek için tasarlanmıştır.  Otomatik çıktılar ve anlık değişimler sayesinde projelerde oluşabilecek, kullanıcıdan kaynaklanan hataları minimuma indirir. Sadece hatalardan değil zaman ve maliyetten de tasarruf edilmesini sağlar.

Neden Vektörel Bilişim Revit Kursu'nu Tercih Etmeliyim?

Vektörel Bilişim Türkiye’deki en iyi autocad kursu veren eğitim kurumları arasındadır. Bu iddiasını Revit Kursu için de göstermiştir. Özellikle Autodesk yetkili eğitmenlerinin olması Revit Kursu içinde bu başarıyı getirmektedir.  Autodesk’in uluslararası eğitim için yetki verdiği Vektörel Bilişim, Revit Kursu içinde bu yetkiyi taşımaktadır. 
Vektörel Bilişim Revit Kursu’nda da en uygun fiyat tarifesine sahiptir. 50 saat + etüt olarak verilen Revit Kursu sektör deneyimli yetkili eğitmenler tarafından verilmekte olup tam öğrenme modeli ile hem yüz yüze hem de online canlı sınıflarda uzaktan eğitim olarak birlikte verilmektedir. Ücretsiz eğitim tekrarı garantisi verilen bu kursta dersler video kaydına alınarak sınırsız tekrar etme imkanı sunulmaktadır. Eğitim başarı ile tamamlandığında MEB ve Kurum onaylı Onaylı sertifika ile birlikte uluslararası sertifika programına katılma hakkı kazanılmış olur. Siz de karmaşık gibi görünen projelerinizi kolaylaştırmak ve akıllı modelleme sistematiğiyle hızlı sonuçlar almak istiyorsanız hemen Vektörel Bilişim Revit Kursu’na katılın kazanan siz olun.